Dagelijks Woord

Pellen van peulvruchten


Het is toch niet te geloven... Nog altijd wordt er hier gewerkt met de oogst van 2018 :-) Het zijn gedroogde doperwten. Kurkdroog en door de harde schilletje zijn ze eenvoudig te pellen. Alleen moet je er even tijd voor vrijmaken. Eigenlijk gebeurd dat pellen steeds tussendoor. Maar het is een gezellige bezigheid in de wintertijd, vinden jullie niet?


In de kelder ligt nog een zak pellers te wachten :-) Naast soep wordt er ook wat meel van gemalen. Hier kun je heerlijke Indiase groente-pannenkoeken mee bakken, uiteraard is geel erwtenmeel goed te vervangen door het groene broertje. Het hieronder genoemde recept komt van onze oude weblog:

Indiase groente-pannenkoeken 

Ik wil eens gaan proberen of de citroensap in het bovengenoemd recept te vervangen is door een klein beetje appelazijn. Deze huisgemaakte azijn ligt dichter bij onze iets meer zelfvoorzienende droom. Wie weet smaakt dat ook wel heerlijk?

Een warme groet uit ons hart & en ons veenhuisje...

Share this: