Dagelijks Woord

Twinkelende kristallen voor het veenhuisje


Aan de voorzijde van het veenhuisje werden zondag enkele restjes sneeuw aangevroren. Dit had tot gevolg dat het door zon overladen veld aan alle kanten begon te twinkelen. Terwijl iedere voetstap zo heerlijk knisperde maakten de twinkelingen het geheel "verwonderlijk" compleet :-)


We kuierden het veld af, manoeuvreerden de greppel door en passeerden het scheve jachthuisje. Gelukkig zit er maar zelden een jager in. Maar goed, het wild moet onderhouden worden. Anders schijnt het uit de hand te lopen is ons verteld. Het grappige is dat menig ree hier juist rust en slaapt in de achtergelegen rietkraag. Die beestjes hebben kennelijk geen idee wat dit huisje op palen te betekenen heeft...


Jaaa... en toen mochten we de tweede dijk beklimmen. Wat een heerlijk uitzicht! Rechts in de kom lag de haven van Emden (industrie) te blinken in het winterzonnetje. Een blik over het water van de Dollart / Dollard (Wikipedia Dollard) en de daarachter gelegen Waddenzee doet iets met een mens. Naast het welbekende geluid van de kust (wind en golven) roepen hier de daarbij behorende vogels ook nog hun vertrouwde roep. Heerlijk... Na zo'n wandeltocht lijkt het altijd weer of we op vakantie zijn geweest :-)

Een fijne nieuwe week toegewenst lieve mensen!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: