Dagelijks Woord

Wintereieren


Je zou denken... Die kippen leggen niet al te best in deze tijd. Maar niets is minder waar :-) Onze bruine kippen (die uit de voormalige legstal zijn gered) leggen flink wat "winterse eieren". Weer of geen weer. Echt gestopt zijn ze nauwelijks. Even leek de productie in de maand december wat af te nemen.

Gelukkig leggen ze ook niet allemaal iedere dag een ei. Dat hoeft ook niet bij ons. Het komt zoals het komt! Sommigen leggen om de dag, er zijn er ook bij die de spanning erin houden en een beetje wisselen. Daarnaast zijn er nog een paar toppers die het wel dagelijks presteren. Echt "natuurlijk" is dat niet, al schijnt dit ras hier ooit speciaal voor gekweekt te zijn...


Wat we inmiddels ook kunnen concluderen... Stel je hebt kleine kinderen en je zoekt hele lieve kippen; dan zijn de bruine legkippen echt het allerliefst :-) We hebben in de loop der tijd ook wat andere uiterst snoezige rassen gehad, maar geen van hen was zo tam als deze soort. Ze zijn echt bijzonder aanhankelijk. Sommigen zitten zelfs graag op schoot en worden het liefst voortdurend geknuffeld. Er zijn er ook wel bij die dat iets minder graag doen. En ze hebben allemaal een eigen karakter, dat is gewoon zo grappig :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: